onsdag 31 mars 2021

Möbler

 Nästan varje dag känner vi att det blir mer vår ute. Massor av blommor och idag kom det ut massor av möbler. Det kommer bli skönt att vräka ut sig där men först måste allt kollas och nosas in. Igår hände det i alla fall en sak som inte är så vanlig när solen skiner. Bagheera kom in och var alldeles blöt! Först trodde matte att någon spolat vatten på honom med ansiktet var alldeles torrt. Kanske hade han försökt att fånga fisk i grannens damm och trillat i ? Tänker inte berätta något om det sa han så vi får väl fortsätta att undra!

Blöt Bagheera igår!
Men torr i dag!
Och lite trött!
Äntligen utemöbler!
Ska bara lukta på allt!
Ordentligt!
Nu är det väl nästan sommar, Lea?
Ja det kan man nog säga, Röran!

tisdag 30 mars 2021

Tandkontroll

 Nu är det över ett år sen Röran fick ta bort en massa tänder. Turligt nog fanns det ännu mer tänder från början så det blev en hel del kvar. Tillräckligt för att kunna äta mat och godis och fånga en och annan fågel (ups, det får man ju inte). Idag var det i alla fall återbesök hos veterinären och det såg bra ut, lite rött längst in som ska få salva ett tag och så såg vi stordjur som heter hjortar som låg och vilade sig. Så det var både jobbigt och spännande men det bästa var att få åka hem!

Vad händer, Röran?
Bäst att sticka och gömma sig!
Har jag redan gjort!
Men jag hann inte!
Framme!
Stordjuren!
Oj, så många!
Färdig!
Och hemma igen med lite godis...
....och lite salva!


måndag 29 mars 2021

Påskvecka

 Äntligen är det påsk, det är då man får ännu mer godis har vi för oss. Och senare i veckan är människorna lediga och kan mysa mer med oss. Och ge mera godis så klart. Fast det verkar inte komma någon kattsill som det gör på sommaren och julen. Ibland brukar vi spara men nu har vi ätit upp all kattsillen. Kanske kan vi få någon annan fisk istället, vi är inte så kräsna!

Va, finns det ingen sill!
Nähä!
Jag vill ha sill!
Vi också!
Tror du det finns sillgodis, Lea?
Men vad säger ni, allt godis slinker väl ner?

söndag 28 mars 2021

Nytt spö

Rörans favoritleksak är fjäderspön. De är så bra för man kan både leka med dem själv eller med hjälp av en människa. Man kan ha dem i soffan och gömma bakom kuddarna så man måste riva ner alla för att hitta det igen. Sen kan man låtsas att det är en fågel man inte får fånga och fånga den på låtsas. Det enda som inte är så bra med fjäderspön är att de går sönder så snabbt!

Nytt spö!
Kom Bagheera!
Ser du?
Det är så busigt!
Man blir helt knas!
Vet knappt om man är upp...
....eller ner!
Svårt att både busa....
...och försöka hålla i sig!
Får träna på det!

lördag 27 mars 2021

Halsband

 Röd-vita grannen har fått halsband som vi berättade om häromdagen. Här är beviset! Kanske inte syns jättebra på bilderna men om man kollar noga kan man se det. Vi vet inte varför han plötsligt fått halsband, kanske är det som vi tror för att han är ute på natten men kanske också för att man ska veta vem han är om han smiter in till andra. Nu kom vi på att han faktiskt haft halsband för längesen, det var ju så vi kom på att det var vår granne!

Här kommer jag!
Med nytt halsband!
Luktar lite!
Så man vet vem som varit här!
Ups!
Släpp ut mig!
Oj så ljust det var!
Men nu så!
Kolla lite hit!
Och kolla lite dit!

fredag 26 mars 2021

Missa

 Ibland sover man så gott att man missar det mesta. Kanske hade Bagheera överraskats av solen men sov gjorde han i alla fall när vi tjejer fick all skinka av husse. Våra stunder med husse och lite godis är de bästa. De gjorde oss bekväma i början när vi inte var så trygga med människor än. Lea och Bagheera alltså, Röran hon var trygg redan från början även om hon föddes hemlös !

Mums!
Ge mig mer!
Sluta vifta husse!
Jag vill äta nu!
Tack!
Zzzzzzz!
Mera, mera!
Slut!